Політична партія “Собор” окрім боргу виплатить міськраді ще 270 тисяч гривень неустойки

05 Вересня 2013

Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з Львівської обласної організації Української республіканської партії “Собор” на користь управління комунальної власності Львівської міської ради 270 тис. 740,7 грн. неустойки. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як вже повідомляли “Н.Г. Львів”, “Собор” орендував приміщення площею 286 кв.м на вулиці Стефаника, 10, утім боргував місту орендну плату. За даними Єдиного реєстру судових рішень, у 2012 році прокуратура Галицького району відсудила 840 тисяч гривень боргу. Крім того, прокуратура вимагала розірвати договір оренди та повернути місту приміщення. Позов був повністю задоволений. “Собор” заборгованість погасив. Але вже за півроку створив новий борг. У липні 2013 року прокуратура відсудила ще 67,8 тис. грн заборгованості.

Згідно з Цивільним кодексом України, якщо наймач не повертає майно, то наймодавець має право вимагати сплати неустойки у розмірі подвійної плати за користування річчю за час прострочення. Прокурор підрахував, що з вересня 2012 року по травень 2013 року розмір неустойки становить понад 270 тис. грн. Суддя позов задовольнив повністю, а також присудив “Собору” виплатити 5,4 тис. грн судового збору.

Головою Львівського осередку УРП “Собор” є Степан Середа. На останніх виборах міського голови у 2010 році партія підтримала Андрія Садового.