Жовківські освітяни планують купити вугілля удвічі дорожче, аніж їх колеги з Сокальщини

02 Вересня 2013

Управління освіти, молоді та спорту Жовківської райдержадміністрації Львівської області акцептувало пропозицію ТзОВ ТД “Світ СР” на постачання кам’яного вугілля на понад 2 млн 830 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Мова йде про 1965,4 т газового вугілля розміром шматків 13-100 мм. Вартість однієї тонни складе 1440 грн.

Один із чотирьох учасників торгів ПП “Сузір’я” пропонувало паливо удвічі дешевше, по 718 грн за тонну, утім їх пропозиція була відхилена. Зокрема, у протоколі відхилення вказано, що конкурсний комітет із поданих їм документів зробив висновок, що “приватне підприємство не має обладнання для виробництва предмету закупівлі та не являється виробником вугілля кам’яного зокрема марки Г 13-100”. Окрім того, фірма подала довідку, коли як змінами до документації передбачено витяг з Єдиної бази даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство. Також у “Сузір’я” виникли проблеми з трьома документами, які підтверджують відсутність корупційних правопорушень у сфері державних закупівель.

Ймовірно, дана закупівля буде оскаржена, адже оголошення про результати ще не опубліковане, а депутат Львівської облради обіцяв звернутися до прокуратури щодо можливої переплати за вугілля на Жовківщині. Додамо, що лише два тижні тому відділ освіти Сокальської РДА замовив таке ж вугілля лише по 740 гривень.

За інформацією “Н.Г. Львів”, не вперше у 2013 році вугілля купують за високими цінами. Наприклад, згідно з Вісником держзакупівель, відділ освіти Жидачівської РДА замовляв вугілля газове розміром шматків 13-100 мм по 1310 грн за тонну.

У 2013 році у Львівській області було проведено 25 торгів на закупівлю вугілля, однак лише 6 з них завершилися визначенням переможця.

Як вже повідомляли “Н.Г. Львів”, у 2012 році більшість тендерів на постачання твердого палива для освітянських установ області вигравало саме ТОВ ТД “Світ СР”, зареєстроване лише у травні 2011 року. Власниками товариства є Роман Жук (95%) та Олександр Кукла (5%).

Роман Жук є одним із засновників “Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку “Стрийська вежа” (вул. Сахарова, 80а у Львові), співвласником ТОВ “Промтех-холдинг”,ТОВ “Бережанський склозавод” та ТОВ “Завод мінеральних вод “П’ять джерел”. Олександр Кукла є одноосібним власником ПП “Дан” та ТОВ “Монарх”, а також співвласником ТОВ “Підприємство “Шарм”, ТОВ “Солодкий світ”.