ЛОДТРК знову програла ZIKу: канал Димінського безкоштовно користувався апаратно-студійним комплексом

02 Вересня 2013

Львівська обласна державна телерадіокомпанія у судовому порядку не змогла стягнути з ТОВ ТРК “Міст ТБ” (телеканал ZIK) 201,5 тис. грн за користування апаратно-студійним комплексом АС-300. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

ЛОДТРК звернулася до суду, бо між нею та ZIKом нібито була усна домовленість про надання послуг апаратно-студійного комплексу АС-300 для виробництва політичних програм “Власна позиція” та “Прямим текстом” у період часу з 15 грудня 2009 року по 4 березня 2010 року. Як доказ державна ТРК надала суду листи від ZIKу, тому що договору не укладали.

Утім суддя зазначив, що ці документи не можна уважати гарантійними листами, оскільки у них не визначено погодженої між сторонами вартості послуг. Окрім того, працівники ЛОДТРК у суді не змогли підтвердити факт надання послуг. Відтак суд дійшов висновку про безпідставність вимог ЛОДТРК про стягнення 201,5 тис. грн.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, нещодавно ЛОДТРК намагалася відсудити у ZIKу відшкодування витрат на охорону майна, яке орендує канал, утім безуспішно.

Основним власником “Міст ТБ” є ТОВ “Західна інформаційна корпорація” Петра Димінського, якій належить 99% статутного капіталу. Мінорітарним власником є ТОВ “Західноукраїнська корпорація “Бізнес медіа активи”, засновниками якої є гендиректор футбольного клубу “Карпати” Ігор Дедишин та ТОВ “ЗІК” Димінського. 1% статутного капіталу “Міст ТБ” належить офшорній компанії з Британських Віргінських Островів “Менділ Лімітед”.