Львівські прокурори образилися на “Наші гроші. Львів”

29 Серпня 2013

Прес-служба прокуратури Львівської області розповсюдила інформаційне повідомлення, в якому аналізує текст «Н.Г.Львів» про судову справу щодо оренди приміщень на Коперніка, 5 у Львові. Щоправда, в повідомленні написано «деякі інтернет-видання», але ми щиро визнаємо, що першоджерелом поширення цієї інформації серед ЗМІ були саме ми.

Цікаво, що прес-служба прокуратури не спростовує наведені нами факти, натомість наголошує, що «…у даній справі займає принципову позицію щодо захисту інтересів держави».  І пояснює, що до суду звернулась через те, що дочірнє підприємство «Албіс Компані» ТОВ «Діаніум Трейдінг Ко Лімітед» (Республіка Кіпр) заборгувало місту 165,2 тис.грн за оренду приміщення на вул. Коперніка, 5. Ця сума нарахована за оренду першого поверху приміщення площею 47,1 кв.м та підвалу площею 137,7 кв.м.

Ймовірно, найбільш образливим для працівників прокуратури виявилось наше припущення, що “виграти справу було неможливим” і Львівська міськрада через них лише даремно витратилася на судовий збір, оскільки відповідна цитата є в інформаційному повідомленні прес-служби.

“Н.Г. Львів” стверджували так, ґрунтуючись виключно на тексті судового рішення, де чітко зазначено, що орендоване приміщення було демонтоване згідно з рішенням міського виконавчого комітету № 303 від 25 травня 2007 року, а не самовільно.

Натомість Прокуратура Львівської області наполягає, що демонтували лише перший поверх, а за підвал підприємство повинно заплатити орендну плату. Проте у тому ж рішенні суду зазначено, що «…твердження прокурора та представника позивача про те, що зважаючи на демонтаж приміщень 1 поверху, відповідач зобов’язаний був повернути орендодавцю приміщення підвалу, суд не вважає обґрунтованими, оскільки наявними у справі доказами підтверджено, що підвальні приміщення не були самостійним об’єктом оренди, а внаслідок проведення демонтажу приміщень 1 поверху приміщення підвалу засипані землею, не можуть бути об’єктом орендних відносин та не можуть бути фактично повернені орендодавцю».

Принагідно нагадуємо прокуратурі Львівської області, що “Наші гроші. Львів” при підготовці новин використовують відкриту офіційну інформацію, а не домисли та припущення.