Через забаганку прокуратури місто викинуло на вітер п’ять тисяч гривень

28 Серпня 2013

Управління комунальної власності Львівської міської ради заплатить 4 тисячі 450 гривень судового збору за розгляд справи, виграти яку було неможливо – нерухомість, яку вимагали повернути, не існує вже два роки. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Прокурор Галицького району міста Львова в інтересах держави в особі Управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради позивався до Дочірнього підприємства «Албіс Компані» ТОВ «Діаніум Трейдінг Ко Лімітед» з вимогою стягнути 165 185, 30 грн. та повернути орендодавцеві, тобто місту, нежитлові приміщення на вулиці Коперніка, 5 загальною площею 184, 8 кв.м.

Повернути гроші дол. міського бюджету – справа благородна, але, найцікавіше, що орендодавець, тобто місто, ще у 2007 році дало підприємству дозвіл на знесення об’єкту позову. Згідно з рішенням Виконавчого комітету № 303 від 25 травня 2007 року, будівля за даною адресою була визнана самочинною прибудовою і її дозволили розібрати, як дисонуючий об’єкт.

Знести дозволили з огляду на намір ДП «Албіс Компані» реконструювати Пасаж Міколяша. Пасаж наразі не відновлено, є лише періодичні заяви підприємства про те, що він буде реконструйований, але будівлю на Коперніка, 5 знесли. Не стало її у 2011 році. Декларація про початок виконання будівельних робіт була зареєстрована 12 жовтня 2011 року Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області.

А справа про витребування майна та сплату орендної плати була порушена на вимогу прокуратури 24 травня 2013 року, розгляд її відбувся 17 липня 2013 року.