Помічник голови депутатської комісії комунального майна та власності приватизує 70 метрів на площі Міцкевича

22 Липня 2013

До переліку об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації шляхом викупу включено приміщення площею 67,5 кв. м на площі Міцкевича 6/7. Його викупить приватне підприємство «Науково-дослідний центр історії національно-визвольних змагань України». Відповідна ухвала була прийнята на сесії Львівської міської ради 18 липня 2013 року.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру, керівником підприємство є Бульбяк Любомир Юрійович. Але ще донедавна керівником і власником Науково дослідного центру був Юрій Прихода, помічник депутата міської ради і голови постійної комісії комунальної власності та майна Романа Плахтія.

Діяльність підприємства не можна назвати активною. Пошук дає посилання лише на одну подію, ініціатором якої став «Науково-дослідний центр історії національно-визвольних змагань України» – відкриття меморіальної дошки голови уряду ЗУНР Костю Левицькому та два розпорядження міського голови, датовані квітнем та червнем 2011 року, про надання дозволу на проектування пам’ятних таблиць генералу Роману Дашкевичу та Українському педагогічному товариству «Рідна школа». Основний економічний вид діяльності підприємства вказано «Дослідження й експериментальні розробки у сфері суспільних і гуманітарних наук». Але також підприємство має право займатися роздрібною торгівлею з лотків і на ринках.