Попри великий штат “піарників” в міськраді, Львів промують фізособи-підприємці

18 Липня 2013

У Львівській міськраді кілька десятків штатних працівників займаються піаром і промоцією, але прес-тури для журналістів-гостей Ратуші з інших міст і країн організовує стороння фізособа підприємець.

У 2013 році на промоцію Львова Львівська міська рада запланувала витратити 575 тисяч грн. Про це у відповіді на запит Львівського прес-клубу повідомили з департаменту адміністрації міського голови.

Зокрема, на презентації Львова у посольствах та представництвах інших держав, містах України, які буде організовувати ФОП О. Великий, передбачено 39 тисяч грн. Цей же підприємець відповідатиме за прес-тури журналістів з України та з-за кордону під час культурно-мистецьких заходів та міських святкувань на суму 40 тисяч грн.

Послуги дизайнера з ТзОВ «Полікор-Імпекс» коштуватимуть місту 20 тисяч грн, створення відеоматеріалів – 25 тисяч грн. Створення високоякісної фотоінформаційної продукції у ФОП Ю.Дячишин – 49 тисяч грн. Таку ж суму заплановано на створення високоякісної відеоінформаційної продукції.

Розміщення в ефірі промоційних аудіоматеріалів, відеороликів, промоційних рекламно-інформаційних матеріалів на електронних інформаційних ресурсах та в друкованих засобах масової інформації, одним словом, – реклама оцінена на 99 тисяч грн. Некругла цифра – вочевидь невипадково – дозволяє переказувати ці кошти виконавцеві, який, до слова, не зазначений у додатку відповіді ЛМР, без конкурсу. Якби ж йшлоcя про 100 тисяч грн, то ЛМР мусила би виставляти цю послугу і відповідно – суму на тендер.

На придбання або виготовлення іншої промоційної продукції у ПП «Коло» і ФОП І. Нестеренко заплановано 80 тисяч грн і вже використано 41 570 грн.

Придбання та виготовлення поліграфічних матеріалів коштуватиме 80 тисяч грн, придбання елементів упакувань для подарунків, обладнання для експозиції, промопродуктів – 70 тисяч грн, виготовлення візуальних матеріалів (банерів, постерів тощо) у ТзОВ «Формат-захід» – 20 тисяч грн.