Апеляційний суд не дозволив військовим виселити ресторан депутата Верховної Ради з приміщення на Джерельній

16 Липня 2013

Львівський апеляційний господарський суд не задовольнив скаргу Головного  квартирно-експлуатаційного у місті Львові Управління Міністерства оборони України (КЕВ) до ТОВ «Смоківниця» і не дозволив розірвати договір оренди на нежитлове приміщення по вулиці Джерельній, 42 у Львові. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як випливає з рішення суду, «Смоківниця» орендувала нежитлове приміщення площею 515,2 кв.м з 15 травня 1998 року. У 2011 році орендована площа була зменшена до 384,8 кв.м, а термін оренди продовжений до 2 серпня 2012 року. Весь цей час підприємство було добросовісним орендарем. Проте 6 серпня 2012 року КЕВ м. Львова направило підприємству повідомлення про розірвання договору оренди.

«Смоківниця» звернулася до Господарського суду, оскільки, згідно з чинним законодавством, орендодавець повинен попередити про розірвання договору не менше, ніж за три місяці. Цього не було зроблено, відтак суд вирішив, що були порушені права орендаря і продовжив дію договору оренди до 2 серпня 2014 року. Апеляційний суд залишив це рішення в силі.

На Джерельній, 42 розташований ресторан «Марго», співвласницею якого ще не так давно була Лідія Котеляк. Вона вийшла із офіційних засновників ресторану після отримання мандату депутата Верховної Ради від ВО «Батьківщина». У 2012 році власником ресторану став її чоловік Володимир Котеляк.