- NGL.media - https://ngl.media -

“Свіжа” приватизація: хто викупить в облради майно без аукціону

11.07.2013 @ 08:31 в Новини

Львівська обласна рада дала згоду на приватизацію низки нежитлових приміщень. Половина з них — у центрі Львова. “Наші гроші. Львів” з’ясували, хто насправді отримав право стати власником приміщень без аукціону. Зазначимо, що у рішеннях облради не повідомляється вартість викупу нерухомості.

ГО “Мистецький фонд ім. Короля Данила”

Їм дозволили приватизувати способом викупу приміщення третього поверху загальною площею 108,3 кв. м за адресою м. Львів, вул. В. Винниченка, 12. Громадська організація заснована Володимиром Турецьким, членом Українського геральдичного товариства, Мирославом Отковичем, відомим художником, та Степаном Кубівим, народним депутатом ВРУ від “Батьківщини”.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, Мистецький фонд ім. Короля Данила у лютому цього року також викупив [1] 83,7 м² за цією ж адресою. Один квадратний метр обійшовся дешево – по 5 061 грн.

ПП “Вольта-Сервіс”

Також викупить нерухомість у центрі Львова — на вулиці П. Чайковського, 17. Це нежитлові приміщення загальною площею 55,9 кв. м. Власниками компанії є Ірина Шушко та Надія Поліщук. Ці дві жінки відомі “Н.Г. Львів” завдяки тому, що інша їх фірма – “Нерухомість та майно” вчасно не розрахувалася за куплені у тієї ж облради нежитлові приміщення технічного поверху площею 476,6 м² на проспекті Чорновола, 59, і навіть викрутилася [2] в суді від сплати неустойки.

Вартість одного квадратного метра тоді склала лише 601 гривню. А пікантності ситуації додав той факт, що дана фірма зі “статутником” у 2 тисячі гривень була створена за чотири місяці до купівлі нерухомості в облради.

Нещодавно “Н.Г. Львів” дізналися, що “Нерухомість та майно” приватизувало [1] ще й терасу на проспекті Чорновола, 59, площею 95 кв. м. Ціна за метр склала лише 459 гривень.

Підприємець Ірина Кубарєва (згідно з ЄДРПОУ Кубарева)

Отримала згоду на приватизацію нежитлових приміщень першого поверху загальною площею 57,4 кв. м на проспекті В. Чорновола, 59, у Львові (будинок побуту “Ювілейний”). Про Ірину Євгенівну відомо лише те, що понад десять років тому вона заснувала ПП “Антиквар-Львів”, яке знаходилося за тією ж адресою. Підприємство займалося тим, що ремонтувало радіотелевізійну аудіо- та відеоапаратуру.

ТОВ “Арматекос”

Отримало право приватизувати способом викупу нежитлові приміщення першого поверху загальною площею 72,4 кв. м на вулиці Шевченка, 311 у Львові. Власником ТОВ є інша компанія – “Металопласт”, яка належить Геннадію Стратиневському та Романові Оверко.

ТОВ “Рембудсервіс”

Може приватизувати нежитлові будівлі гаражів та складу загальною площею 139,8 кв. м у Миколаєві на площі Ринок, 28. Власниками ТОВ є Оксана Гнатів, Орися Янкевич та Андрій Гнатів, депутат [3] Миколаївської міської ради від УНП.

ТОВ “Унія”

Отримала від депутатів “добро” на приватизацію нежитлових приміщень загальною площею 231,4 кв. м (115,7 кв.м – підвал; 115,7 кв.м – перший поверх) на вулиці В. Винниченка, 12, у Львові. Товариство займається ресторанами, і за цією адресою є кафе “Кабінет”. У кінці 2012 року власниками “Унії” стали Роман та Катерина Кардашевські.

ТОВ – оздоровчо-реабілітаційний центр народної медицини “Сідус”

Дозволили приватизувати нежитлову будівлю загальною площею 138,8 кв. м (цокольний поверх – 68,4 кв.м; перший поверх – 70,4 кв.м) на Пасічній, 39б. Власниками центру є Любов Панас і Євстахій Мацієвський.

ПП “Фірма “Магнолія”

Має згоду Львівської облради на приватизацію нежитлових приміщень другого поверху загальною площею 124,4 кв. м на Січових Стрільців, 3 у Львові. Власником є Мирослава Трач, помічник депутата Львівської міськради від “Нашої України” Андрія Стецьківа [4] та одночасно дружина вже екс-депутата Василя Трача [5]. Як відомо, у вересні 2011 року Стецьків зайняв у міськраді місце свого однопартійця Василя Трача, який за власним бажанням склав депутатські повноваження.

Підприємець Наталія Мартинишин

Отримала можливість приватизувати приміщення першого поверху загальною площею 239,6 кв. м на Січових Стрільців, 3 у Львові.

Підприємець Матвійчук Л.В.

Має дозвіл на приватизацію будівлі загальною площею 272,2 кв. м за адресою вул. О. Довбуша, 2, смт Славське Сколівського району.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/07/11/svizha-pryvatyzatsiya-hto-vykupyt-v-oblrady-majno-bez-auktsionu/

URLs in this post:

[1] викупив: http://ngl.media/2013/05/23/prodaj-majno-dopomozhy-deputatu/

[2] викрутилася: http://ngl.media/2013/04/25/lvivska-oblrada-vybyvaje-hroshi-z-firmy-yakij-prodala-neruhomist-na-chornovola-po-600-hryven-za-kvadrat/

[3] депутат: http://www.mykolaiv.lviv.ua/pro-rajon/mikolayivska-miska-rada/spisok-deputativ.html

[4] Андрія Стецьківа: http://lvivrada.gov.ua/deputaty/15291-2009-08-28-09-09-06

[5] Василя Трача: http://lvivrada.gov.ua/5-sklykannya/126-2009-08-28-09-09-45

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.