Землі Зубика

Із 2004 року фірми народного депутата від Партії регіонів Володимира Зубика отримали у Львові 16 ділянок на 2 гектарах землі.
28 Червня 2013
zorro (1)

Із 2004 року фірми народного депутата від Партії регіонів Володимира Зубика отримали у Львові 16 ділянок на 2 гектарах землі.

Якщо раптом хтось вирішить звинуватити Львів у недемократичності, то одного прикладу народного депутата Володимира Зубика вистачить, аби закрити злосливцям рота.

Усе-таки Партія регіонів – не найпопулярніша політична сила на західних теренах. А тим часом один із її найяскравіших представників непогано себе відчуває в місцевому бізнес-середовищі.

Аж до того, що захищає його інтереси не лише міська Рада, а й УГКЦ. Саме так, нагадаємо, сталось під час виділення землі на вул.Є.Озаркевича, 4-а.

Ми вирішили поцікавитись, скільки загалом структури депутата отримали землі в оренду у Львові, починаючи з 2004 року. Не впевнені, що знайшли всі, однак трохи набралось. Рахували ми тільки те, що було виділено місцевою владою.

Згодом продовжимо цей серіал, щоб вирахувати найбільших улюбленців очільників магістрату. Гадаємо, ця інформація буде в нагоді мешканцям міста.

Але повертаємось до депутата. Поки що його фірмам відійшло трохи більше 2 гектарів землі в не найгірших районах міста. На ділянках по 20-40 соток його ж структурами вже зведені або добудовуються житлові багатоповерхівки.

Дочірнє підприємство Інтергал-Буд”  ТОВ “Фірма “Інтергал”:

0,4645 га на вул. Науковій, 2-а;

0,2256 га на вул.Тернопільській, 15;

0,28 га на вул.С.Наливайка, 4;

0,2083 га на вул.Дж.Вашингтона, 3;

0,8275 га на вул. Дж. Вашингтона, 4;

0,0243 га на вул.Дж.Вашингтона, 4-а;

0,25 га на вул.С.Петлюри, 34-в;

0,25 га на на вул.С.Петлюри, 34-г;

0,463 га на вул.Братів Міхновських, 32-б;

0,0633 га на вул. Володимира Великого, 20;

0,0627 га на вул.Б.Хмельницького – пл.Старий Ринок;

ТОВ ” Розвиток нерухомості”

0,45 га на вул.Є.Озаркевича, 4-а

ТОВ “Оріон-Експорт“

(Засновники – Оксана Кіндрат і Олег Санагурський. Оксана Кіндрат разом із рідною сестрою жінки Зубика – Ольгою Петрук – є засновниками ТОВ “Лотус-Інвест”)

0,1 га на вул. Здоров’я, 14-а

0,0788 га на вул.У.Самчука, 26/1. (спершу ділянка була дана в оренду Ользі Петрук – сестрі дружини Зубика)

ТОВ “Круаель”

(співзасновниця – Ольга Петрук)

0,1474 га на вул. Д.Вітовського, 43-а рекреаційних земель Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького для обслуговування будівлі колишнього кінотеатру.

Андрій Зубик, родич

0,08 га на вул. Кондукторській, 20

Отримав у власність під обслуговування гаражів. Зараз ПП “Грифон-буд”, яка йому належить, зводить на цій ділянці житловий будинок.

Перелік згаданих фірм:

“Інтергал-Буд”. Засновником є “Компанія з управління активами “Крістал ессет мененджмент”. Власником останньої – Валерій Кулаков, довірена особа В.Зубика на останніх виборах.

ТОВ “Розвиток нерухомості”. Засновником є “Компанія з управління активами “Крістал ессет мененджмент”.

ТОВ “Оріон-Експорт“. Засновники – Оксана Кіндрат і Олег Санагурський. Оксана Кіндрат разом із рідною сестрою жінки Зубика – Ольгою Петрук – є засновниками ТОВ “Лотус-Інвест”. Раніше серед співзасновників був і Валерій Кулаков.

ТОВ “Круаель”. Співзасновниця – Ольга Петрук.

Про всяк випадок нагадаємо також, що Володимира Зубика преса неодноразово називала одним із фігурантів схеми із фірмою “Лівела”, у результаті якої бюджет України втратив близько 3 млрд грн. Ще одна фірма з оточення Зубика – “Інтергал” – була зафіксована на схемах із постачання наддорогої нафти “Нафтогазу”.

(продовження буде)

Ірина Залецька