Трускавецький санаторій друга Бойка отримав ще тридцять три мільйони від міністерства Королевської

19 Червня 2013

Міністерство соціальної політики України уклало угоди з 61 санаторієм країни про надання путівок для оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Загальна сума, в яку обійдеться оздоровлення чорнобильців цього року, становить 354, 5 мільйони гривень.

У Львівський області переможцями тендеру від Міністерства  соцполітики стали вісім санаторіїв. Більшість з них у Трускавці та у Дрогобицькому районі. Їм дісталось 58 мільйонів гривень з державного бюджету (перелік санаторіїв нижче).  

Найбільшу суму отримало ЗАТ «Трускавецькурорт». Воно перемогло у  8 лотах на загальну суму 33 млн грн. Підприємство володіє найбільшими санаторіями в Трускавці «Весна», «Кристал», «Алмаз», «Янтар», «Рубін», «Берізка», а також кількома віллами в центрі міста.

Як повідомляли «Наші Гроші», ЗАТ «Трускавецькурорт» у березні цього року вже підписало угоду з Фондом соціального страхування на оздоровлення застрахованих осіб на майже 65 млн грн.

Основним акціонером «Трускавецькурорту» є ТОВ «ПолiIнвестГрупп». Засновниками цієї фірми є Наталія Олександрівна Борисенко (людина з таким ПІБ відома як працівник Горлівської дирекції Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності), Олександра Юхимівна Кулик, британська фірма «ДВ корпорейшн лімітед (DV corporation limited)» та кіпрський офшор «Максімалема Лімітед». Британська фірма була зареєстрована кіпрським офшором «Вінокс інвестментс лімітед» (Vinox Investments Limited), що у свою чергу був заснований головою «Укртрансгазу» Сергієм Винокуровим, соратником віце-прем’єра Юрія Бойко. «Максімалема Лімітед» з 2008 року входить до складу власників «ПоліІнвестГрупп».

Перелік санаторіїв:

СанаторійАдресаВартість путівок, млн грн
1ЗАТ ЛОЗ «Трускавецькурорт»м.Трускавець, вул.Біласа, 1333 006
2 «Нафтуся Прикарпаття»с.Модричі, Дрогобицький район10 123
3«Київ» (ТОВ «Київ плюс»)с.Баня Лисовицька, Стрийський район4 590
4«Конвалія» (ПП «Ярина»)м.Трускавець, вул.Помірецька, 553 367
5«Карпатські зорі»с.Модричі, Дрогобицький район2 751
6«Зелений гай»м.Дрогобич, вул.Трускавецька2 206
7 «Смерічка» (відомчий газети «Сільські вісті»с.Опака, Дрогобицький район1 209
8«Любінь Великий» (ЗАТ «Укрпрофоздоровниця»)смт.Великий Любінь, Городоцький район0, 768
 50 012