- NGL.media - https://ngl.media -

Погана репутація не завадила львівській фірмі “натендерити” ще 6 мільйонів на дитячих яслах

18.06.2013 @ 09:00 в Новини

Сілецька сільрада Сокальського району Львівської області за результатами відкритих торгів замовила будівництво дитячого садка-ясел на 90 місць в селі Сілець. Роботи виконуватиме ПП “Ренесанс-Стиль” за 5 млн 951 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

У вартість входять не лише зведення будівлі, каналізаційні системи, освітлення тощо, а й меблі, сейф, настінні бактерицидні опромінювачі, інгалятор, піаніно, манеж, м’ясорубка, овочерізальна машина, хліборізка, електрична плита з духовкою, праска, пральні машини, мостик-гойдалка. Також встановлять сигналізацію загазованості та пожежну сигналізацію, проведуть озеленення. Біля садочка будуть квітники, пісочниці, столики для ігор, лавочки, гірки, качелі та інше. Роботи планують завершити вже цього року.

Два роки тому в аналогічному тендері на будівництво дитячого садка-ясел на 90 місць в селі Сілець за 5,3 млн грн перемагало ТОВ “Львівський будівельний холдинг” (власники Олег Петеляк та Ігор Гринкевич [1]). У Віснику не повідомляється, чому роботи так і не були виконані. 

З розрахунку на дітей, одне місце у садочку обійдеться в 66,1 тис. грн. Натомість у селі Боржавське (Закарпатська область) одне місце коштуватиме 54,3 тис. грн, а у селі Усатове (Одеська область) — 50,5 тис. грн. Будівництво садочків у цих селах також замовили у 2013 році.

Власниками ПП “Ренесанс-Стиль” є Світлана Коростенська та Лілія Тесак. Раніше серед власників був Михайло Гладій, помічник депутата від БЮТ ЛМР 5-го скликання Олега Породка.

ПП “Ренесанс-Стиль” відоме у Львові насамперед через скандал довкола реставрації Вірменської церкви у 2008-2009 роках. Фахівці звинуватили фірму у відсутності фахової підготовки для проведення складних реставраційних робіт, а правоохоронці у завищенні витрат. Як повідомляла газета “Львівська пошта” у травні 2009 року співробітники управління державної служби боротьби з економічними злочинами ГУ МВСУ у Львівській області виявили факти невиконання ряду необхідних робіт, а також завищення витрат на понад 360 тис. грн.

А в квітні 2009 року Львівське обласне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало ПП “Ренесанс-Стиль” та ряд інших компаній на 40 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії. Як встановили працівники Антимонопольного комітету, учасники торгів на закупівлю робіт з реконструкції парків у Львові погоджували свої цінові пропозиції під час підготовки тендерної документації, що призвело до спотворення результатів торгів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/06/18/pohana-reputatsiya-ne-zavadyla-lvivskij-firmi-natenderyty-sche-6-miljoniv-na-dytyachyh-yaslah/

URLs in this post:

[1] Ігор Гринкевич: http://ngl.media/2013/04/18/kompaniyu-verhovyna-yaka-vidoma-skandalnoyu-restavratsijeyu-virmenskoho-soboru-vyznano-bankrutom/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.