Улюблена фірма “Львівобленерго” застрахує лінії електропередач від падіння літаків за 6 мільйонів гривень

11 Червня 2013

ПАТ “Львівобленерго” за результатами відкритих торгів замовило послуги щодо страхування майна від пожежі та інших небезпек на один рік за 6 млн грн у ПАТ “Страхова компанія “Каштан”. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Мова йде про страхування 1 607 об’єктів — ліній електропередач. Згідно документації торгів, франшиза для всіх об’єктів страхування повинна складати 0,5%, страхова сума — 151,5 млн грн. Зокрема, “Львівобленерго” застрахувалося від стихійних явищ, пожеж, вибухів, крадіжок, падінь літальних апаратів та їх частин і т.д. Договір страхування починає діяти після сплати страхової премії у червні 2013 року.

Станом на 3 квартал 2012 року основними власниками ПАТ “Львівобленерго” є п‘ять кіпрських компаній: Company Miosaria Commercial LTD (13,49%), Zocatini Enterprises LTD (13,49%), Margaroza Commercial LTD (25%), Lex Perfecta LTD (25%), Kerelio Commercial LTD (12,19%). Ці кіпрські офшори контролюються групами Ігоря Коломойського та Костянтина Григоришина.

За інформацією “Наших грошей”, основними акціонерами страхової компанії “Каштан” є Ростислав Захаркiв та Ніна Мотрук. До правління компанії входить Дмитро Мотрук, який раніше був заступником голови правління банку “Біг енергія”, що належав Костянтину Григоришину.

З 2011 року “Львівобленерго” замовило послуг у ПАТ “Страхова компанія “Каштан” загалом на 61,6 млн грн.