Новостворена львівська фірма заробить на поштарях 20 мільйонів

11 Червня 2013

соціальна карткаПрацівників львівського відділення “Укрпошти” примушують купувати соціальні дискотні картки і звітувати про їх купівлю керівництву. Як повідомляє журналіст проекту “Правокація” телеканалу ZIK Юлія Шафранська, гроші за ці картки отримує ТОВ “Соціальна перспектива плюс”. 

Ця компанія створена лише 28 лютого 2013 року, керівник — колишній працівник правоохоронних органів Михайло Гнида. Основним видом діяльності фірми є неспеціалізована оптова торгівля.

Картка коштує 80 гривень. І дає право на знижки від 3 до 15% здебільшого у дорогих магазинах. Попри те, що дисконтні картки мають назву “соціальні”, в управліннях соцзахисту ЛОДА та Львівської міськради вперше чують про їхнє існування. Нічого про них не знають і в генеральній дирекції “Укрпошти”.

На сайті Дискотного проекту повідомляється, що перший його етап розпочався у травні тиражем карток у 250 тис. штук. Відтак від продажу отримають 20 млн грн. Під наступного етапу вже цього року планують надрукувати ще 1 млн штук. Судячи з інформації на картці — придатна вона лише рік. На сайті проекту також вказано, що діяльність компанії розпочалася ще у 2010 році.

Керівник львівської дирекції УДППЗ “Укрпошта” Василь Веселий в ефірі ZIKу ствердив, що купівля картки — справа добровільна: “За очікуваними результатами продажу цієї картки “Укрпошта” за 2 місяці має отримати 1,5-2 млн грн. “Соціальна перспектива плюс” організовує конкурси у центрах поштового зв’язку, де дарує скутера для поштарів, комп’ютери для центрів поштового зв’язку. Ви не повинні рахувати чужі гроші”.