Якщо вартість оренди мала, то можна довго її не платити — підтверджено львівським судом

06 Червня 2013
Староєврейська, 26 (фото Google)

Староєврейська, 26 у Львові (фото Google)

Львівський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу ТОВ “Підприємство “Мальви-ЛТД”, яке не сплачувало орендну плату за комунальне приміщення, однак і далі його винайматиме. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням, “Мальви-ЛТД” орендувало приміщення площею 10,5 м² на Староєврейській, 26 у Львові для розміщення магазину. Заборгованість товариства перед містом за період з 01.06.2008 року по 31.12.2012 року становила 1105,41 грн. Так як були прострочення сплати орендних платежів протягом трьох та більше місяців підряд, то це є підставою для дострокового розірвання договору. Господарський суд вирішив розірвати договір оренди та зобов’язав “Мальви ЛТД” повернути орендовані приміщення.

Утім при розгляді апеляційної скарги на це рішення суд став на бік підприємців. Представник “Мальви-ЛТД” мотивував скаргу тим, що підставою для розірвання договору оренди може бути лише істотне порушення договору. А управління комунальної власності ЛМР не довело, що це істотне порушення, адже розмір орендної плати невеликий. Окрім того, на дату вирішення справи судом заборгованість вже погасили. Суддя вирішив, якщо гроші таки заплатили, то звільняти несправному орендарю приміщення не потрібно.

Власником ТОВ “Підприємство “Мальви-ЛТД” є Наталя і Святослав Олійники