Директор “Євро-2012” Маркіян Лубківський став співвласником хокейного клубу “Леви” й довів його “до ручки” (оновлено)

31 Травня 2013

Львівський хокейний клуб “Леви” у важкому становищі через невиконання зобов’язань одним із співвласників — Маркіяном Лубківським, більш відомим як директор “Євро-2012” в Україні.

Як повідомила прес-секретар головного спонсора клубу, Львівського автобусного заводу, Оксана Горак у коментарі Zaxid.net, співвласниками клубу є власник ЛАЗу Ігор Чуркін і Маркіян Лубківський. Ігор Чуркін, за її словами, взяв на себе зобов’язання з усіх головних витрат, зарплати і забезпечення команди, і намагався їх виконувати. Інші співвласники натомість не виконали своїх зобов’язань щодо пошуку спонсорів, будівництва арени тощо.

На запитання, чи будуть погашені заборгованості із зарплати перед гравцями ХК “Леви”, Оксана Горак відповіла: “Звичайно. Ситуація просто така, що певні рішення приймає і Маркіян Лубківський, і я не можу коментувати з його боку”.

Нагадаємо, що Ігор Чуркін офіційно оголосив про створення львівського хокейного клубу “Леви” у вересні 2011 року. На відкритті був присутній Маркіян Лубківський, однак не у ролі співвласника клубу, а як директор “Євро-2012”. Тепер Маркіян Лубківський – голова місцевого організаційного комітету “Євробаскет-2015”.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, хокейний клуб навіть не може розрахуватися за продукти харчування.

P.S. Після публікації цієї інформації до редакції “Н.Г. Львів” звернулася прес-секретар ЛАЗу Оксана Горак з уточненням її коментаря редакції Zaxid.net. Зокрема, тепер вона стверджує, що “зобов’язання щодо залучення спонсорів та фінансування, будівництва арени у Львові та виплати призових фондів брала на себе ПХЛ, але не виконала їх в повному обсязі. Така нестабільна ситуація у ПХЛ в сезоні 2012-2013 років зокрема негативно відбилася на діяльності усіх хокейних клубів професійного рівня – Беркут, Леви, Акули і т.д.”. На даний момент Zaxid.net внесло правки у подану раніше інформацію.