- NGL.media - https://ngl.media -

Через п’ять років у Сокільниках зрозуміли, що бізнес-парк у них не побудують

29.05.2013 @ 08:35 в Новини

Сокільницька сільська рада остаточно втратила надію, що на її території буде побудований бізнес-парк і через суд розірвала договір оренди земельної ділянки площею 11,3 га. Орендарем виступало ТзОВ «Львів Проперті Девелопмент». Причина розірвання договору – несплата орендної плати. За підрахунками сільської ради, підприємство винне селу 614 тисяч 335 гривань орендної плати.

Ідея побудови бізнес-парку [1] в Сокільниках виникла ще у 2006 році на Економічному форумі у Львові. Тоді створення територій, де була б сукупність виробничих та складських приміщень зі всіма необхідними комунікаціями, розташованих поблизу транспортних шляхів, вважалось пріоритетним напрямком розвитку. Облаштовувати ці території повинен був приватний інвестор-девелопер, який полегшував би прихід у технопарк інших інвесторів.

В Сокільниках інвестор був ірландський. А його представник ТзОВ «Львів Проперті Девелопмент».

5 жовтня 2007 року сільська рада уклала договір оренди з «Львів Проперті Девелопмент». Цьому передували протести мешканців та екологів, проте депутатів сільської ради такі вдалось переконати і вони уклали угоду, згідно з якою село повинно було отримувати 100 тисяч гривень орендної плати на рік. Крім того ірландські інвестори планували створити 1000-2000 нових робочих місць.

Роботи так і не розпочали. З судового рішення випливає, що причиною, яка завадила розпочати будівництво став шлагбаум, який поставили невідомі особи, і він унеможливлював доступ до ділянки Розмір ділянки 11,3 га

Засновниками «Львів Проперті Девелопмент», станом на 2007 рік, були Олексій Курилишин та Тарас Хмеловський. Теперішній власник підприємства — юрист Гнатув Роберт Мар’нович.

Курилишин сьогодні є власником  ТОВ “Бізнес парк Львів”, а Тарас Хмеловський, голова наглядової ради ПАТ “Львівське автотранспортне підприємство 24654”. Обидва ці підприємства та його власники сьогодні займаються будівництвом [2] житлово-офісного центру у Львові на вул. Джерельній, 69.

Господарський суд Львівської області 20 травня 2013 року зобов’язав [3] розірвати договір оренди і повернути ділянку сільській раді. Грошової компенсації не передбачено.

Р.S. Прізвище чи назва компанії ірландського інвестора в історії побудови бізнес-парку в Сокільниках не збереглись.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/05/29/rozvod-po-irlandski-cherez-pyat-rokiv-v-sokilnykah-zrozumily-scho-biznes-park-u-nyh-ne-pobuduyut/

URLs in this post:

[1] бізнес-парку: http://www.land-ukraine.com/index.php?p=article&id=2371

[2] будівництвом: http://ngl.media/2013/04/23/firma-radnyka-skandalnoho-univermahu-na-rynku-orenduvatyme-majzhe-3-ha-na-dzherelnij/

[3] зобов’язав: http://reyestr.court.gov.ua/Review/31409415

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.