- NGL.media - https://ngl.media -

Три “відмазки” депутата

14.05.2013 @ 17:09 в Розслідування

дем кіт [1]Є такий тип серед львівських депутатів, які багато говорять, навіть якщо журналісти не тягнуть їх за язика. Але як тільки доходить до діла — як води в рот набирають. Правда, у даному випадку, ще знайшлося аж три “відмазки”.

Це я про депутата Львівської міської ради від “Фронту змін” Олександра Алексєєва [2]. 26 квітня депутат розказав [3], як погані дядьки у Львові беруть в оренду комунальне майно, але не підписують договори. А тому грошей не платять, продовжуючи користуватися нерухомістю безоплатно. І таких поганих дядьок аж 136.

Мене зворушує до сліз активність депутата міської ради, тому того ж дня я зателефонувала обранцю народу з проханням поділитися списком щасливчиків, які вдало орендують майно і не платять за це ні копійки. У відповідь на моє бажання розказати громадськості даний обурливий факт – отримала нечуваний опір.

Втім депутат обіцяв “подумати, проконсультуватися” і т.д, чи варто публічну інформацію розголошувати публіці. Ще просив скинути контактні дані. Так минуло два тижні, відшуміли свята, а я нічого не отримала. Тому сьогодні я знову подзвонила депутату.

Але нічого не змінилося. Що я почула? По-перше, виявилося, що Олександр Алексєєв таки поспілкувався з потрібними людьми. По-друге, йому сказали, що це публічна інформація, і що я можу самостійно звернутися у фонд комунального майна за нею. Він може назвати пару фірм зі списку, але не більше. По-третє, інформація, отримана ним — належить громаді міста. А хіба я не громада? Головний аргумент депутата у відповідь – “це мій депутатський запит”!

Найсмішніше, що у своєму “депутУтському зверненні” (саме так написано у документі) депутат наголошує, що мова йде про публічну інформацію! 

депутутське звернення [4]

Звичайно, я звернулася до міськради за інформацією самостійно, але навіщо місту такий депутат? Він отримав інформацію, яка становить значний інтерес, пропіарився на ній, але приховує прізвища і назви фірм. З якої ціллю він збирав цю інформацію? Так, у розмові він запевнив, що домагатиметься скасування ухвал, якими благословили оренду. Але хіба розголос не допоможе в цьому?!

На депутатських запитах теж можна заробити. У Верховній Раді за озвучення певної проблеми [5] в офіційному депутатському листі можна отримати в середньому від 2 до 10 тисяч доларів. Звичайно, у Львові мова про такі гроші не йде.

І на останок. Це вже другий подібний випадок. Місяць тому відбулася розмова зі “свободівцем”, теж депутатом Львівської міськради, Маркіяном Лопачаком [6] про ситуацію навколо літнього майданчика на Валовій [7]. Він розповів про судові чудасії з узаконенням майна у Львові. Це коли у суді дві фірми борються за майно, до якого не мають жодного відношення, і врешті суд зобовязує визнати право власності на нерухомість за однією з них. І от депутати готують звернення до прокуратури. Вже місяць я чекаю на обіцяну інформацію про ці обєкти.

Не вимагаю особливого ставлення до себе, як до журналіста. Вимагаю, аби депутати працювали прозоро. Хай би як банально це не звучало.

Олександра Губицька


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/05/14/try-vidmazky-deputata/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2013/05/дем-кіт.png

[2] Олександра Алексєєва: http://lvivrada.gov.ua/deputaty/15798-aleksjejev-oleksandr-oleksandrovych-lfront-zminr

[3] розказав: http://lviv.tv/u-lvovi-na-halyavu-korystuyutsya-komunalnym-majnom-deputat/

[4] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2013/05/депутутське-звернення1.jpg

[5] за озвучення певної проблеми: http://vgolos.com.ua/politic/6731.html

[6] Маркіяном Лопачаком: http://lvivrada.gov.ua/deputaty/14549-lopachak-markijan-romanovych

[7] літнього майданчика на Валовій: http://ngl.media/2013/04/10/apelyatsijnyj-sud-skasuvav-rishennya-po-litnomu-majdanchyku-festu-na-valovij/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.