- NGL.media - https://ngl.media -

Прокуратура в суді не відвоювала гектар рекреаційної землі біля парку у Львові

08.05.2013 @ 08:25 в Новини

Прокурор міста Львова у судовому порядку не зміг визнати недійсним договір оренди земельної ділянки площею 1,1855 га на вул. Інструментальній, 49-Б, укладений між Львівською міською радою та ПП “Сальдо-Ділер”. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням [1] Господарського суду Львівської області, мова йде про землю неподалік аварійного стадіону “Спартак” [2]. У 2007 році “Сальдо-Ділер” зверталося до міськради, щоб взяти ділянку в оренду для будівництва та обслуговування 9-10-ти поверхових багатоквартирних житлових будинків з спортивно-відпочинковим комплексом, об’єктами обслуговування та підземними автостоянками.

Того ж року Львівська міська рада прийняла ухвалу, якою вилучено з користування об’єднання профспілок Львівщини та відділу капітального будівництва МВС України у Львівській області за їх згодою земельні ділянки площею 1,046 га та 0,15 га на вул. Інструментальній, 49 у м. Львові. А також погоджено місцезнаходження та надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення зазначеної земельної ділянки для будівництва та обслуговування об’єктів житлового та громадського призначення ПП “Сальдо-Ділер”.

У 2011 році міська рада змінила цільове призначення із земель рекреації на землі громадської та житлової забудови, а також вирішила надати ПП “Сальдо-Ділер” згадану земельну ділянку в оренду.

У суді прокурор покликався на те, що міська рада вчинила всупереч дії мораторію на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення, а також зауважив, що вилучення земельних ділянок рекреаційного призначення здійснюється Кабміном. Прокурор стверджував, що договір оренди підлягає визнанню недійсним, як такий, що вчинений на підставі незаконного нормативного акту.

Однак суд вирішив, що прокурор не мав підстав позиватися в інтересах держави від Державної інспекції сільського господарства у Львівській області та Державної екологічної інспекції у Львівській області. А тому повністю відмовили у задоволенні позову.

Наразі на Інструментальній, 49 будують [3] житловий комплекс, про спортивно-відпочинковий комплекс — ні слова.

У 2010 році Прокуратура у судовому порядку [4] також намагалася повернути будівлі корпус-готелю площею 495,6 кв.м. і приміщення насосної станції площею 23,7 кв.м на Інструментальній, 49, які продали “Сальдо-Ділер”. Однак програла спочатку в господарському суді, а згодом це рішення підтвердив апеляційний [5] та Вищий господарський суд [6].

Власниками ПП “Сальдо-Ділер” є Надія та Борис Стадники, Олег Яремко та Ярослава Плучинська.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/05/08/prokuratura-v-sudi-ne-vidvoyuvala-hektor-rekreatsijnoji-zemli-bilya-parku-u-lvovi/

URLs in this post:

[1] рішенням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/30989969

[2] аварійного стадіону “Спартак”: http://zik.ua/ua/analytics/2009/08/28/194060

[3] будують: http://novobudovy.com/novobudovy/zhitlovij-budinok-po-vul-instrumentalnij#.UYVPLrUqyNA

[4] судовому порядку: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/11063324

[5] апеляційний: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/12271448

[6] Вищий господарський суд: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14757159

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.