Вищий господарський суд зобов’язав міську раду розрахувалася з виконавцем робіт за грантом ЄС

25 Квітня 2013

Львівська міська рада виплатить громадській організації “Клуб велотуристів друзів природи “Рух” 182,4 тисячі гривень основного боргу та 12,8 гривень  пені. Так постановив Вищий господарський суд 19 квітня 2013 року.  Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд вищої інстанції залишив без задовлення касаційну скаргу Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, натомість, залишив чинною постанову Львівського апеляційного господарського суду від 21 грудня 2010, згідно з якою  мерія повинна розрахуватися з виконавцем робіт. Як вже повідомляли “Н.Г. Львів”, “Клуб велотуристів друзів природи “Рух” виступав партнером ЛМР у проекті “Створення туристично-інформаційної інфраструктури у Львові”, який на 90% фінансувався коштом гранту Європейського Союзу (683 тис. євро).

Проект був розбитий на 4 етапи. І оплати за останній етап організація не отримала. З судової тяганини виплаває, що мерія була незадоволена якістю виконаних робіт і навіть намагалась через суд розірвати угоду. Проте, як стверджували на засіданнях предстаники ГО, чиновники не повідомляли їм про суть претензій, наприклад, акт про виконаних робіт щодо останнього етапу не підписали лише тому, що він не відповідав формі необхідного документообігу.

Львівська міська рада також відшкодує 1 951 грн  витрат по сплаті державного мита за подання позовної заяви, 236 грнза інформаційно-технічне забезпечення судового процесу та 975 грн. витрат по сплаті державного мита за подання апеляційної скарги.