Апеляційний суд скасував рішення по літньому майданчику “Фесту” на Валовій

10 Квітня 2013

Сьогодні Апеляційний господарський суд Львівської області скасував рішення Господарського суду, згідно з яким визнано право власності ТОВ «Інвестиційні ділові системи» на нежитлові приміщення на вул. Валовій, 20 та ще 10 об’єктів.

Як відомо, 26 квітня 2012 року, згідно з рішенням суду, за ТОВ “Інвестиційні ділові системи”, які позивалися до ТОВ “Мережа концептуальних ресторанів “Фест” та Львівської міської ради, визнали право власності на будівлю автомийки (пр. Ч. Калини, 44), магазину (В. Великого, 49), піцерії (Пасічна, 59), магазину-кафе (пр. Ч. Калини, 109), магазину (вул. Сихівська, 19), нежитлові приміщення (вул. Валова, 20), нежитлову будівлю (вул. Наукова,3), автомийки (вул. Хлібна, 5а), магазину (вул. Полуботка,13) та магазину (вул. Морозна,21).

ТОВ “Інвестиційні ділові системи” зареєстровано лише 28 липня 2011 року. І вже через шість днів після реєстрації товариство почало «закидати» суд позовними заявами. У більшості випадків заяви повертали, поки у лютому 2012 року не з’явився новий відповідач (раніше це було БТІ чи Львівська міська рада) — ТОВ “Мережа концептуальних ресторанів “Фест”.

Інвестиційні ділові системи” вимагали визнати право власності на об’єкт по вулиці Валовій, 20, який вони купили 1 серпня 2011 року у «Фесту». Даний об’єкт — це звичайний літній майданчик. Однак у квітні 2012 року позовні вимоги збільшили ще на 10 об’єктів (фактично МАФів). Ці тимчасові споруди не мають жодного відношення ні до “Фесту”, ні до “Інвестиційних ділових систем”. Втім суд став на бік позивача і таки визнав право власності на 11 об’єктів нерухомості.

Сьогодні при розгляді апеляційної скарги у суді перший заступник прокурора міста зазначив, що обстеження БТІ не означає, що ці об’єкти можуть експлуатуватися саме як об’єкти нерухомості, що це самовільно збудовані споруди. Окрім того, земля, де вони розташовані, не належала та не була у користуванні “Інвестиційних ділових систем”.

Власником ТОВ “Інвестиційні ділові системи” був непублічний Павло Безгубенко, однак нині товариство перебуває у стані припинення підприємницької діяльності. Голова ліквідаційної комісії, а заодно і футболіст, Олександр Грозов обіцяв дати інтерв’ю. Після кількох дзвінків повідомив, що розмовляти з “Н.Г. Львів” буде лише власник компанії на ім’я Роман, однак він зараз за кордоном. Коли повернеться — невідомо.

Як відомо, 2011 році на виконання рішення господарського суду Львівської області, яке було залишене без змін апеляційною та касаційною інстанціями та набрало законної сили, було проведено демонтаж самочинно здійсненого ТОВ “МКАР “Фест” будівництва на вул. Валовій, 20 у Львові.