“Галнафтогаз” заплатить штраф за самовільне використання ділянки

05 Квітня 2013

ПАТ “Концерн Галнафтогаз” за рішенням Господарського суду Миколаївської області виплатить 42,4 тис. грн збитків, завданих використанням земельної ділянки площею понад 3 тис. кв. м по вулиці Космонавтів, 93-а у Миколаєві без договору оренди. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як зазначено у рішенні суду, “Концерну Галнафтогаз” від 2008 року належить автозаправний комплекс за згаданою адресою. У липні 2011 році Миколаївська міськрада надала товариству земельну ділянку в оренду на 10 років. Рішенням міськради його також зобовязали укласти договір оренди. Міськрада надіслала свої пропозиції наступного місяця, а потім ще раз у жовтні того ж року.

Однак договір уклали лише у квітні 2012 року, тому товариству нарахували збитки за фактичне використання земельної ділянки. “Концерн Галнафтогаз” не сплатив їх, відтак прокурор Миколаєва звернувся до суду і виграв.

Президентом та головою наглядової ради ПАТ “Концерн “Галнафтогаз” є Віталій Антонов, який посідає 51-е місце у рейтингу найбагатших українців за версією Forbes”.