Фірму чоловіка Сех визнали банкрутом. Працює ліквідатор

04 Квітня 2013

Мале приватне підприємство “Топаз” визнали банкрутом та відкрили ліквідаційну процедуру. Про це йдеться у постанові Львівського апеляційного господарського суду від 27 березня 2013 року, яка залишила в силі попередню постанову у цій справі. Власником підприємства є Андрій Сех, чоловік Ірини Сех, яка є народним депутатом від ВО “Свобода”.

У постанові Господарського суду, яка розміщена в Єдиному державному реєстрі судових рішень, вказано, що приватний підприємець та МПП “Топаз” уклали договори поставки. “Топаз” розрахувався простим векселем номінальною вартістю 29,7 тис. грн зі строком платежу – за пред’явленням. 6 грудня 2012 року приватний нотаріус пред’явив вимогу про оплату векселя, однак грошей не заплатили.

Суд зазначає, що МПП “Топаз” фактично припинило свою діяльність, адже не знаходиться за юридичною адресою, керівництво відсутнє. Натомість ДПІ у Бродівському районі виступило проти, зазначивши, що відсутні документи, які б підтверджували відсутність боржника за вказаною адресою. Також працівники податкової міліції “провели заходи щодо розшуку керівних осіб МПП “Топаз”. Однак суд зазначив, що це клопотання безпідставне, оскільки наявні документи, які засвідчують факт відсутності фірми за юридичною адресою.

Податківці подали апеляцію на постанову Господарського суду. На їх думку, визнання боржника банкрутом за спрощеною процедурою унеможливить проведення перевірки та встановлення обсягу податкових зобов’язань по сплаті податків та зборів. Однак суд залишив постанову без змін, а апеляцію — без розгляду. Ліквідатором призначили арбітражного керуючого Віталія Зубачика.

Рік тому Ірина Сех заявляла, що податківці влаштували на фірмі чоловіка “макси-шоу”.

МПП “Топаз” зареєстровано у 1994 році. Основний вид діяльності — гуртова торгівля деревиною. “Статутник” підприємства дорівнює нулю. На сайті Інформаційно-ресурсного центру вказано, що фірма “не перебуває у процесі припинення”.

топаз