Турківська міська рада не буде платити «Львівгазу» 95 тисяч гривень за ксерокопіями актів виконаних робіт

02 Квітня 2013

Через 10 років після будівництва вуличного газопроводу в місті Турка, ПАТ «Львівгаз» подало до суду на міську раду з вимогою заплатити 95 тисяч гривень і програло. Львівський апеляційний господарський суд 26 березня залишив в силі рішення Господарського суду відхилив апеляцію «Львівгазу».

Головною причиною відмови було не сплив 3-річного терміну давності, а безпідставність позову. Суд з’ясував, що між позивачем та відповідачем не було укладено договору на виконання підрядних робіт з будівництва газопроводу по вул. Бойківська – Д. Галицького, І.Франка в місті Турка. А акти виконаних робіт, на які посилаються юристи «Львівгазу», не відповідають типовій формі, зокрема, в них відсутні номер та дата договору,  на підставі  якого виконувались роботи, не вказано найменування та адреса об’єкта, і відсутні прізвища посадових осіб. Крім того, як йдеться в постанові суду, позивач не надав оригіналів актів, пояснивши це їх відсутністю, а на ксерокопіях неможливо прочитати відбиток печатки замовника.

Неабияка плутанина є навіть з тими, де наявні дати. Наприклад, на одній з ксерокопій зазначено дату складання акту виконаних робіт 11 листопада 2003р. А дата закінчення робіт — 15 липня 2003р. Що більш, згідно з актом за грудень 2005, роботи на вул. І.Франка в м. Турка виконувались саме в грудні 2005р. А відтак, суд вирішив, що твердження позивача про прийняття міською радою  в листопаді 2003 року завершеного будівництва газопроводу є необґрунтованим.

Апеляційний суд підтвердив рішення місцевого суду, про те, що акти, на які посилається ПАТ «Львівгаз», не можуть вважатися належними доказами виконання підприємством в травні-липні 2003 року на замовлення Турківської міської ради робіт з будівництва вуличного газопроводу по вул. Бойківська – Д. Галицького, вул.. І. Франка в м. Турка.