Вищий господарський суд залишив павільйони ринку «Південний» у власності Петра Писарчука

26 Березня 2013

Вищий господарський суд України залишив без задоволення касаційну скаргу Львівської міської  ради до ТОВ «Айпіє-Л» і відмовив у поновленні розгляду судової справи проти підприємства у зв’язку з пропуском терміну на подання апеляції.

Львівська міська рада оскаржує право власності ТОВ «Айпіє-Л» на приміщення та павільйони відомі у Львові як ринок «Південний». 4 лютого 2010 року Господарський суд Львівської області визнав право власності за ТОВ «Айпіє-Л» на 51 об’єкт нерухомості на Щирецькій, 36. Львівська міська рада подала апеляцію через два з половиною роки — 16 серпня 2012 року. Львівський апеляційний господарський суд прийняв її до провадження, однак у грудня 2012 року колегія суддів вирішила, що мерія пропустила терміни подання апеляції і прийняла ухвалу про припинення провадження у справі через відсутність правових підстав для поновлення строку на оскарження судового рішення.

Останнє засідання у судовій епопеї «Мерія проти Південного» відбулось  тиждень тому. У суді вищої інстанції юристи мерії намагались ще раз спробувати поновити провадження у справі. Проте знову програли.

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Гелена Пайонкевич, керівник юридичного управління ЛМР написала, що місто планувало відсудити в «Ай піє-Л» компенсацію у розмірі 20 млн грн. Це кошти за орендну плату, внесок на розвиток інфраструктури, штраф за самочинне будівництво.

Щодо пропуску терміну подачі апеляції, то, на думку юриста, воно не є однозначним, оскільки, цитуємо: «Порушення триваюче, справи постійно в судах».