Суд роз’яснить забудовникам різницю між протиаварійними та будівельними роботами

25 Березня 2013

Філологічні суперечки тепер вирішують в Господарському суді Львівської області. 19 березня 2013 року тут розглянули заяву ТзОВ «Українські інвестиційні системи», яке є інвестором скандального будівництва готелю на Федорова, 28, і вирішили, що підприємству зобов’язані роз’яснити різницю між протиаварійними та будівельними роботами.

Як вже повідомляли «Н.Г.Львів», у лютому суд зобов’язав підприємство провести на ділянці, протиаварійні роботи, оскільки через накопичення води в котловані, розмиваються основи фундаментів навколишніх будинків. Працівника ЛКП «Старий Львів» заявляли, що це може призвести до руйнування прилеглих будинків.

Це рішення було прийнято судом 7 лютого 2013. ТзОВ «УІС» відреагували на нього 7 березня – звернулись до суду із проханням надати їм роз’яснення, як саме вони повинні виконати рішення суду. Адже чинною є ухвала Галицького районного суду міста Львова від 19 серпня 2011 року, якою підприємство зобов’язали припинити проведення будь-яких підготовчих та будівельних робіт на земельній ділянці по вул. Федорова.

19 березня суд вирішив за доцільне роз’яснити, що проведення протиаварійних робіт не вважається підготовчими та будівельними роботами, а усуненням аварійної ситуації, потенційно небезпечної для навколишніх житлових будинків.

З огляду на те, як розвиваються події в цій справі, варто очікувати, що 19 квітня, тобто рівно через місяць після ухвали суду, ТзОВ «УІС» звернеться до суду з заявою про призначення конкретної особи, яка повинна надати роз’яснення. Адже цього не зазначено в ухвалі. Так само не зазначено чи будуть здійснені протиаварійні роботи.

Нагадаємо, «Українські інвестиційні системи» придбало на аукціоні право оренди ділянки на 49 років за 19 млн грн для будівництва готелю в рамках підготовки до проведення чемпіонату по футболу «Євро 2012». Проте готель збудувати так і не вдалось, а ділянка досі закрита парканом.