- NGL.media - https://ngl.media -

Залізничники передплатили періодики на суму, якої вистачило б для всіх міських бібліотек на 16 років

08.03.2013 @ 08:20 в Новини

Львівська залізниця” передплатила в “Укрпошти” періодики на загальну суму понад 1,3 мільйона гривень. Залізничники уклали 22 договори без проведення тендеру. Про це йдеться у звіті держпідприємства за минулий рік.

Водночас у документі не вказані найменування видань, які вони вподобали. Поміж тим вартість передплати одного видання коливається від кількох гривень до 12 тис. грн. У відповідь на запит “Наших грошей. Львів”, “Львівська залізниця” відмовилася надати назви видань, які передплатила, з традиційною відмовкою: інформація не становить суспільного інтересу і не підпадає під дію закону «Про доступ до публічної інформації».

Якщо ж звірити цифри зі звіту залізничників із цінами у “Каталозі періодичних видань для передплати на 2013 рік”, то можна знайти чимало ідентичних чисел. Так, у списку залізничників нерідко зустрічаються суми, що дорівнюють до копійок річній підписці на «Львівський залізничник» та цехову газету «Магістраль».

Найдорожчі видання, яке передплатили для залізниці, коштуть 11 тисяч 856 гривень 24 копійки та 10 тисяч 958 гривень 4 копійки. Однак у передплатному каталозі “Укрпошти” відсутні журнали та газети з такою ціною.

Певні видання, ціни на які під час порівняння повністю співпали – не можуть не дивувати. Наприклад, газета «Бабушка – Целительница», «Народна творчість та етнографія», «Узоры для вязания», «Viva!Украина», «З турботою про жінку» та «Встреча – Плюс», де за словами самої редакції, йдеться про сім’ю, шлюбні об’яви, великі гроші та вроду.

Для порівняння, міським бібліотекам Львова на друге півріччя 2013 року передбачили фінансування на передплату періодики для 40 міських бібліотек в розмірі менше 40 тис. грн, тобто лише 3% від витрат залізничників на газети та журнали.

Міська рада зверталася до бізнесменів профінансувати львівським бібліотекам передплату на перше півріччя, адже їх залишили [1] без періодики через непроплату казначейства. Щедрий жест “Львівської залізниці” дозволив би без великих втрат виправити цю проблему.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/03/08/zaliznychnyky-peredplatyly-periodyky-na-sumu-yakoji-dlya-miskyh-bibliotek-vystachylo-b-na-16-rokiv/

URLs in this post:

[1] залишили: http://www.varianty.net/novyny/item/8827-vsi-publichni-biblioteki-lvova-zalishilis-bez-peredplati-periodichnih-vidan-–-podolyak

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.