ZIK хоче від “Львів-ТБ” ще півмільйона

05 Березня 2013

ТОВ ТРК «Міст ТБ» (телеканал ZIK) звернувся до суду із позовною заявою про стягнення з комунального підприємства «Телерадіокомпанія «Львів – ТБ» понад 515 тис. грн. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Однак Господарський суд Львівської області повернув позовну заяву «Міст ТБ» без розгляду через дрібничку. Суд встановив, що «Міст ТБ», як доказ направлення копії позовної заяви з документами комунальному ТБ надав опис вкладення у цінний лист. Проте, не додав квитанції поштового відправлення, яка може вважатися належним доказом надсилання сторонам копії позовної заяви і доданих до неї документів. Найімовірніше, незабаром «Міст ТБ» звернеться з новою позовною заявою, правильно оформивши документи.

Як повідомляли “Н.Г. Львів”, 27 грудня 2012 року у Господарському суді Львівської області «Міст ТБ» вже відсудив у «Львів – ТБ» 165,6 тис. грн заборгованості. Як відомо, у липні 2012 року КП “Телерадіокомпанія “Львів-ТБ” за результатами тендеру уклало угоди на трансляцію своїх програм в ефірі інших телеканалів на суму 1,63 млн грн. Основне замовлення (на 1,35 млн грн) отримало ТОВ ТРК «Міст ТБ».

Основним власником “Міст ТБ” є ТОВ “Західна інформаційна корпорація” Петра Димінського, якій належить 99% статутного капіталу. Мінорітарним власником є ТОВ “Західноукраїнська корпорація “Бізнес медіа активи”, засновниками якої є гендиректор футбольного клубу “Карпати” Ігор Дедишин та ТОВ “ЗІК” Димінського. 1% статутного капіталу “Міст ТБ” належить офшорній компанії з Британських Віргінських Островів “Менділ Лімітед”.