Екстрасенси у стінах музею

Неймовірне тут, поруч з нами. Члени двох тендерних комітетів у Львові подумки на відстань передають один одному інформацію, як правильно “відшити” неугодну фірму. Все б нічого, але поза грою опинилися найдешевші пропозиції, а в обох конкурсах перемогла одна і та ж фірма.
01 Березня 2013

Неймовірне тут, поруч з нами. Члени двох тендерних комітетів у Львові подумки на відстань передають один одному інформацію, як правильно “відшити” неугодну фірму. Все б нічого, але поза грою опинилися найдешевші пропозиції, а в обох конкурсах перемогла одна і та ж фірма.

Нову практику проведення торгів освоїли комітети конкурсних торгів Інституту народознавства НАН України та Державного природничого музею у Львові. 28 січня цього року обидва комітети одночасно, рівно о 12 годині дня, у кабінетах за 400 метрів один від одного засіли обирати фірму, яка охоронятиме їх спокій до кінця року. Комітет від Інституту сів думати у приміщенні канцелярії на проспекті Свободи, 15, а комітет від музею — на Театральній, 18, у кабінеті заступника директора з загальних питань. Все це дані із офіційного Вісника державних закупівель. 

Так от тут і починається неймовірне. В обох торгах брали участь одні й ті ж сім компаній. І в обох випадках три найдешевші пропозиції, одних й тих же фірм, відхилили з… однаковими формулюваннями. У рішеннях повторюються навіть орфографічні та граматичні помилки.

Член комітету Державного природознавчого музею Климишин О.С. та секретар комітету з конкурсних торгів Інституту народознавства Мельник В.А. подумки “вийшли на зв’язок” один з одним і повідомили, що (текст подаємо дослівно, зі збереженням орфографії та пунктуації) «Дочірне підприємство «агентство професійної безпеки «Атлант» не дотрималсь вимог, а саме: До складу цінової пропозиції було подано два оригінали листів-відгуків від організацій, з якими укладені аналогічні договори, детально вивчивши дані листи встановлено, що листи відповідають тільки одному аналогічному договору який який поданий в складі пропозиції, на інші договори листів відгуків було не подано, що є суттєвим порушенням вимог документації конкурсних торгів”.

Володіють екстрасенсорними здібностями ще два представники різних комітетів, Корольов М.О. та Чмелик Р.П. Вони слово в слово повідомили наступне: «Приватне підприємство «Конгрес-Охорона» не дотрималсь вимог, а саме: До складу цінової пропозиції було подано пропозицію згідно Додатку №1 згідно якого вимагалось кількість годин охорони з врахуванням об’єму надання послугв розрізі одного календарного року, що становить 17 520 годин, даним учасником прийнято до розрахунку значно менше годин 15 744 години, що не відповідає вимогам документації”. (Тут ми також не змінювали оригінальний текст).

Так само Тріска Г.В з однієї установи та Булгакова Л.П. з іншої (текст не редаговано) “повідомла, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Секюріті» не дотрималсь вимог, а саме: До складу цінової пропозиції не було подано копію сертифікату відповідності відповідної системи менеджменту якості згідно із ISO9001:2008 дія якого розповсюджується на послуги що закуповуються”.

Знайдіть десять відмінностей. Протоколи відхилення Інституту народознавства та Державного природничого музею. Ось перший протокол.

А ось другий.

Як за помахом чарівною палички, рівно о 12 годині 30 хвилин того ж дня одноголосно переможцем обох тендерів оголосили приватне підприємство “Лев-2”. Ця пропозиція була аж ніяк не найдешевша. Але, ще за часів графа Каліостро було відомо, що «Голова предмет тёмный и исследованию не подлежит».

Ні, ні, “Н.Г. Львів” зовсім не звинувачують конкурсні комітети у змові. Але екстрасенсорні здібності львівських науковців напевно зацікавлять їх колег зі суміжних наук, або ж навіть контролюючі органи.

Олександра Губицька