«Сільпо» намагається припинити використання пластикових карток постійних клієнтів у «Рукавичці»

20 Лютого 2013

ТзОВ “Фоззі-Фуд”, власник мережі супермаркетів «Сільпо» бореться за свою інтелектуальну власність з ТзОВ «Львівхолод», власником мережі супермаркетів «Рукавичка». Підприємство вимагає заборонити використовувати вже звиклі пластикові картки постійних клієнтів, на яких міститься штрих-код і певний набір даних про накопичені бали чи суми знижок.

Офіційно, за даними Єдиного державного реєстру судових рішень, предметом суперечки є корисна модель «Брелок», патент на яку зареєстровано Українським інститутом промислової власності 11 серпня 2008 року. Винахідник – Володимир Костельман.

25 лютого Господарський суд Львівської області вже другий раз поновить провадження у справі проти ТзОВ «Львівхолод». Попередньо його було припинено через наявність дотичної справи в Господарському суді міста Києва, де ТзОВ «Львівхолод» позивалось до Державної служби інтелектуальної власності України і ТзОВ “Фоззі-Фуд”, вимагаючи визнати недійсним патент на корисну модель “Брелок”.  Рішення у ній було винесено 25 грудня 2012 року  на користь «Львівхолоду». Точніше, провадження було зупинено через відсутність предмету суперечки. Адже 15 жовтня 2012 року цей же суд визнав патент на корисну модель «Брелок» недійсним. Але у справі за позовом ПАТ Концерн «Галнафтогаз» проти Державної служби інтелектуальної власності України і ТзОВ “Фоззі-Фуд”.

Сьогодні в патентній базі «Брелок» наявний з поміткою «Дію патенту припинено, але може бути поновлено».

ТзОВ «Фоззі-Фуд» входить до мережі Fozzy Group, співвласниками якої є Володимир Костельман, Олег Сотников та Роман Чигир. Президентом та співвласником ТзОВ «Львівхолод» є Роман Козак.