Львівські освітяни через одну довідку переплатили за харчі улюбленій фірмі 80 тисяч гривень

19 Лютого 2013

Відділ освіти Франківського району Львівської міськради за результатами відкритих торгів замовив понад 66 тис. кг свіжих овочів у ПП “Гранд Еліт Продукт” за 196,9 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Дешевшу на 80 тис. грн пропозицію ПП “Еталон” відхилили через ненадання довідки податкового органу про відсутність заборгованості зі сплати обов’язкових податків, зборів та платежів на території України, дійсної на дату розкриття пропозицій конкурсних торгів.

Єдиним засновником ПП “Гранд Еліт Продукт” є Божена Дрозда (вона ж і директор), 1987 р.н., мешканка села Великі Грибовичі, Жовківського району Львівської області. Фірма, заснована в кінці 2011 року, вже у 2012 році без конкурсу отримала замовлень для лікарень і шкіл Львова на 4,3 млн грн.

Окрім того, всупереч вимогам законодавства, у Віснику відсутня інформація щодо цін за кожну одиницю товару. Відтак неможливо встановити, скільки коштував кілограм буряка, моркви, капусти, цибулі, кабачків, огірків, помідор та інших закуплених овочів, адже вказано лише загальну суму згідно договору.