“Електронтранс” зірвав терміни поставки нового львівського трамваю за 12 мільйонів

31 Січня 2013

ТОВ “Спільне українсько-німецьке підприємство “Електронтранс” ще у грудні 2012 року мало презентувати новий трамвай, призначений для вузької львівської колії. І хоча вже завершився січень, однак випробування дослідного зразка так і не розпочали. На підприємстві ще завершують підготовчі роботи. Про це повідомляє “Львівська газета”.

У липні 2012-го, повідомляли “Наші гроші”, Департамент житлового господарства та інфраструктури міськради за результатами тендеру уклав угоду з цим товариством на придбання одного трамваю з низьким рівнем підлоги по програмі оновлення рухомого складу «Львівський трамвай». Вартість угоди склала 11,91 млн грн. Згідно Вісника державних закупівель кінцевий термін постачаннятрамваю — грудень 2012 року.

ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» створено спеціально для виготовлення трамваїв на базі місцевого заводу «Електрон», який за часів СРСР виробляв телевізори. Президент концерну Юрій Бубес володіє 5,2% акцій компанії, ще майже 20% належать менеджменту. Власники 75% акцій ПАТ “Концерн-Електрон” в SMIDA не розкриваються.

Концерн володіє 64% «Електронтрансу», ще 26% належить німецькій компанії «Транстек Ф&Е», яке виготовлятиме вагонні візки, і 24% належить ТОВ «Автотехнопроект». Засновниками цієї фірми є Іван Войчишин, Олег Дзядик, Микола Півоварчук, Василь Сидь та Юрій Цетнар.