ТКС не може сплатити борги

30 Січня 2013

Компанія Івана Торського, власника «ТКС Менеджмент» і одного з найбагатших мешканців Львівщини, заявила про фінансову скруту.

За рішенням Господарського суду Львівської області дочірнє підприємство «Бізнес-Плюс» ТзОВ «ТКС-Менеджмент» має сплатити 86 тис. грн приватному підприємству «ЕКП» за надані рекламні послуги плюс штрафні санкції.

Судове засідання відбулось 24 січня 2013р. і суд задовольнив вимоги позивача – ПП «ЕКП», і зобов’язав оплатити рекламні послуги, надані протягом 2012 року.

Відповідач не спростовував боргу, проте звертався до суду з проханням про його зменшення. Основним аргументом було те, що компанія перебуває у важкому фінансовому становищі і тому не могла оплатити надані послуги. Суд пішов назустріч і вирішив не стягувати з підприємства 119,80 грн. пені та 28,13 грн. відсотків.

Іван Торський, співвласник ТзОВ «ТКС», посів 46 місце зі статками у 337 млн. доларів США у рейтингу «Найбагатші люди України 2012»  за версією журналу «Фокус». На місцевому рівні ТзОВ «ТКС-Менеджмент» більше відома скандалом довкола побудови апарт-готелю «Лісова пісня» у Трускавці (компанії закидали несанкціоноване підключення до місцевої каналізації). Крім того, гучний скандал викликала перестрілка у лютому 2008 року між Іваном Торським та Володимиром Говірком, колишнім співвласником компанії.