- NGL.media - https://ngl.media -

Дубневичі продали колійний бізнес харків’янам

23.01.2013 @ 09:30 в Новини

Народний депутат Ярослав Дубневич під час прес-конференції щодо обшуку в колишньому офісі підприємства «Колійні ремонтні технології», заявив, що він продав «КРТ» ще під час виборів.

«Під час виборів до Верховної Ради я продав КРТ, бо хотів присвятити себе політиці», – цитує політика газета «Високий замок» [1].

«Наші гроші. Львів» поцікавились у Ярослава Дубневича подробицями оборудки. На жаль, він відмовився уточнити дату продажу підприємства, а щодо суми, то це, за його словами, комерційна таємниця.

«Я можу лише підтвердити, що повністю вийшов з колійного бізнесу, – сказав Ярослав Дубневич “Нашим грошам. Львів”. – Компанію продали харків’янам».

ТзОВ «Корпорація КРТ», ТзОВ «Колійні  ремонтні технології», ТзОВ НВП «КРТ» – три компанії, власниками яких станом на квітень 2012 року були Богдан та Ярослав Дубневичі [2], партнери колишнього директора «Укрзалізниці» Михайла Костюка, який з кінця 2011 року очолює Львівську облдержадміністрацію. На початку 2000-х років Ярослав Дубневич разом з Михайлом Костюком зареєстрував патент на винахід закладного анкеру. Власником патенту визначено «Колійні Ремонтні Технології». Ще один з патентів було зареєстровано на Дубневича, Костюка та нині покійного міністра транспорту Георгія Кирпу.

Після призначення Костюка головою «Укрзалізниці» фірма Дубневичів протягом 2009 року виграла низку тендерів залізниці на суму 1,37 млрд грн. В 2010 році компанія отримала підряди щонайменше на 900 млн грн. Після звільнення Костюка з «Укрзалізниці» на початку 2011 року компанія Дубневичів не виграла жодного суттєвого тендеру залізниці, поки Костюка не призначили губернатором Львівщини в грудні 2011 року. З того часу «Корпорація КРТ» отримала залізничні підряди на 241,62 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2013/01/23/dubnevychi-prodaly-kolijnyj-biznes-harkivyanam/

URLs in this post:

[1] «Високий замок»: http://www.wz.lviv.ua/ukraine/121881

[2] Богдан та Ярослав Дубневичі: http://nashigroshi.org/2012/07/17/dubnevychi-zarobyly-sche-5-miljoniv-na-patentovanyh-ankerah/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.