Новий дизель-поїзд за 42 мільйони, який не сподобався Піху, передали Львівській залізниці з річним запізненням

17 Січня 2013

Дизель-поїзд “ДЕЛ02”, який здійснив свій перший рейс 15 січня цього року, мали передати Львівській залізниці ще у вересні 2011 року. Про це стало відомо з Вісника державних закупівель.

У кінці 2010 року Львівська залізниця за результатами відкритих торгів замовила дизель-поїзд у ВАТ “Холдингова компанія “Луганськтепловоз” (тепер ПАТ “Луганськтепловоз”) за 41 млн 853 тис. грн. У повідомленні Вісника вказано, що кінцевий термін доставки — це вересень 2011 року. Однак парк рухомого складу Львівської залізниці поповнився цим потягом лише в січні 2013 року.

Як відомо, начальник Львівської залізниці Богдан Піх висловив невдоволення дизель-поїздом через недовершений естетичний вигляд кабіни машиніста. Як написала газета “Магістраль”, дисплеї у кабіні машиніста прикручені до пульта незграбно, великими шурупами.

Станом на 3 кв. 2012 року 76% акцій ПАТ “Луганськтепловоз” належить російській ЗАТ “Керуюча компанія “Брянський машинобудівний завод”. Остання входить в групу компаній ЗАТ “Трансмашхолдинг”, основними власниками якого є Андрій Бокарєв, Іскандер Махмудов, “Російські залізні дороги” та “Alstom”.