Противник “!Фесту” Потюк винен за оренду пам’ятки 17 тисяч

28 Грудня 2012

Начальник управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадмiнiстрацiї Валерій Потюк не платить за оренду приміщення в Пороховій вежі, у якому працює ресторан його дружини. Про це пише газета “Експрес”.

Як повідомляє видання, попри те, що Потюк переконував, ніби ресторан – це бізнес його дружини, у 2005 році саме він уклав договір із Національною спілки архітекторів про використання першого поверху Порохової вежі під ресторан. За використання ста метрів квадратних пам’ятки архітектури XYI століття на вулиці Підвальній, Володимир Потюк має сплачувати Спілці архітекторів 1500 гривень в місяць в якості спонсорської допомоги. 

До редакції “Експресу” потрапив “Акт звірки про заборгованість за користування приміщеням на першому поверсі Будинку архітектора станом на 1.12 2012”. Виявляється, за 2011 рік пан Потюк не заплатив “спонсорської допомоги” аж на 11 тисяч 671 гривню. Цьогоріч він заборгував 6 тисяч гривень. “Борг загалом: 17 671 гривня”, – йдеться у документі.

В угоді про співпрацю між ЛОО Національної Спілки архітекторів України і приватним підприємцем Потюком В.В. вказано: “При несплаті сум, передбачених у цій угоді (йдеться про благодійний внесок півтори тисячі гривень) протягом двох місяців Спілка вправі розірвати Угоду”. Валерій Потюк не платить уже два роки, однак угоду з ним не розривають.

Як відомо, між начальником управління охорони культурної спадщини ЛОДА Валерієм Потюком та Холдингом емоцій «!Фест» виник конфлікт через пошкодження компанією старих будинків у центральній частині міста.