- NGL.media - https://ngl.media -

Фірму депутата звинувачують у відмиванні «мовно-культурних» коштів

18.12.2012 @ 17:34 в ГРОШІ ВІД КОЛЕГ

Ряд громадських організацій, котрі здійснюють антикорупційний моніторинг фінансування української мови і культури на Львівщині, звинуватили голову комісії з питань культури Львівської облради Ореста Шейка в тому, що його поліграфічна фірма «Гердан» монопольно та безконтрольно використовує кошти обласного бюджету за Програмою розвитку української мови, української культури й історичної свідомості громадян на території Львівської області. Про це повідомляє сайт “Варіанти” [1].

Управління культури Львівської ОДА, стверджується у повідомленні, «протягом перших 8 місяців 2012 року 100% фінансування української мови і культури спрямувало на рахунок компанії «Гердан», очолюваної Орестом Шейкою – керівником профільної комісії Львівської обласної ради. Водночас, на численні запити Інформаційно-аналітичного центру «Логос» управління культури відмовляється надати жодного зразка або хоча б макета банерів, плакатів, каталогів, фотографій мистецьких творів, електронного каталогу та конверта до нього – тобто усього, що мало бути випущено компанією «Гердан» за рахунок бюджетної підтримки української мови і культури».

Управління внутрішньої політики Львівської ОДА також не може представити жодних фотографій, які б засвідчили факт проведення заходів управління з розвитку української культури і мови, профінансованих відповідно до актів виконаних робіт.

Водночас, представник Інформаційно-аналітичного центру «Логос» повідомив, що деякі надані у відповідь на запити акти і договори, завірені печатками і підписами начальників управлінь ОДА, не мають номеру і дати.

Сам  Орест Шейка відкидає звинувачення [2] на свою адресу у у «відмиванні» «мовно-культурних» коштів з обласного бюджету, а заяву ряду громадських організацій з цього приводу пояснює помстою за те, що Студентське братство та Інформаційно-аналітичний центр «Логос» не отримали грошей з облбюджету на реалізацію власної програми з популяризації українсько мови та історії.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2012/12/18/firmu-deputata-zvynuvachuyut-u-vidmyvanni-movno-kulturnyh-koshtiv/

URLs in this post:

[1] “Варіанти”: http://www.varianty.net/noviny/item/7566-firmu-deputata-lvivskoyi-oblradi-zvinuvachuyut-u-vidmivanni-movno-kulturnih-koshtiv-z-oblasnogo-byudzhetu

[2] відкидає звинувачення: http://www.varianty.net/noviny/item/7573-sheyka-vidkidae-zvinuvachennya-u-koruptsiyi

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.